×
0211 Brutiful ×

In 2018, while making an outdoor kitchen for San Gimignano Lichtenberg (0154.1 SGL Kitchen), leftover concrete and reinforcement bars were used to make an ad hoc table on site. The concrete was poured on a plastic sheet, forming a pile with a flat bottom. Four pieces of leftover rebar were used as the table’s legs. For the Biennale Interieur in Kortrijk, the first idea was to recreate this table. However, as there was no longer a construction site, there were no leftover reinforcement bars to use for supports. Therefore, a new design was developed using a similar process, but without rebar. Mixed concrete was again poured on a plastic sheet but instead of lying flat, the pile was wrapped and bound with tape. This method produced a series of stools that did not try to replicate a single form, but were instead the results of a repeated, imperfect process.

Find the stool here.

Category
Exhibition
Place
Kortrijk
Year
2018
Venue
Kortrijk Xpo
Title
Biennale Interieur
Collaboration
Brandlhuber+ Maniera
Team
Manuel Bürger, Olaf Grawert, Hannes Hehemann, Louis Oehler, Kristof Schlüßler

© Jeroen Verrecht

© Jeroen Verrecht

© Jeroen Verrecht

© Jeroen Verrecht